Wilford X, Vorige projecten, omwenteling, 2019

OMWENTELING (2019)

In deze tentoonstelling stond de vraag centraal naar wat beeldhouwkunst is. Alle werken vielen onder de noemer beeldhouwkunst, maar ze kenden vele verschillende vormen, materialen en texturen. Ook de kunstenaars kwamen uit alle hoeken van de beeldende kunst, als fotografen, schilders, beeldhouwers en conceptuele kunstenaars. De grenzen van de media vloeiden in elkaar over. Alle werken werden geselecteerd door Alexandra Leyre Mein voor absence projects.

 

Wilford X, Vorige projecten, Autopia, Fototentoonstelling

AUTOPIA (2018)

In het najaar van 2018 werd Wilford X overspoeld door Autopia, een tentoonstelling met foto, video en interactieve kunst. Voor Bart Ramakers & Companen is het duidelijk: de mens kan de wereld niet redden, alleen automaten zijn daartoe in staat.

 

Wilford X, Vorige projecten, Waanzinnige grenzen, 2017, 2018

WAANZINNIGE GRENZEN (2017-2018)

Gedurende meer dan een jaar verkenden we de grens tussen genialiteit en waanzin in de kunst, in nauwe samenwerking met vzw KAOS uit Brussel en Stefaan Baeten, directeur van psychiatrisch centrum Sint-Hieronymus in Sint-Niklaas. Het resultaat: twee colloquia en een organisch evoluerende tentoonstelling met zes kunstenaars.

 

Wilford X, Vorige projecten, Denkbeeldige grenzen, 2017, Fototentoonstelling

DENKBEELDIGE GRENZEN (2017)

De fototentoonstelling ‘Denkbeeldige grenzen’ bracht een selecte groep fotografen samen die het thema ‘grenzen’ ruim en in volkomen vrijheid interpreteerde. Daarbij toonden we ook jong talent en talent dat eerder in de luwte werkt.

 

Wilford X, Vorige projecten, Awakener, 2016, Mushrooms, Paddenstoelen

AWAKENER (2016)

Op 10 februari 2016 opende kunstenplatform Wilford X met een opmerkelijke installatie van Koen Vanmechelen. Opmerkelijk, want AWAKENER werd voor het eerst voorgesteld op de voorbije Biënnale van Venetië. Van het Canal Grande in Venetië rechtstreeks naar de Wilfordkaai in Temse!